19 / 05 / 2024

Tapu vekaleti için gerekli belgeler nelerdir?

 Tapu vekaleti için gerekli belgeler nelerdir?

Taşınmaz mallara ait işlemleri kendi adımıza başkasının gerçekleştirmesi için vekaletname verilebiliyoruz. Peki tapu vekaleti nasıl verilir? Tapu vekaleti için gerekli belgeler nelerdir?İşte tapu vekaletine ilişkin bilgiler..


Tapu vekaleti için gerekli belgeler nelerdir?

Taşınmaza ait işlemler, gayrimenkullerin yer aldığı tapu dairesinde yapılıyor. İşlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için tapudaki işlemlerin iyi bilinmesi gerekiyor.


Tapuda yapılacak işlemler için vekil atanarak bir başkası aracılığı ile yapılabiliyor.Söz konusu vekalet noterde veriliyor. Vekaletname verilirken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.


Vekaletnamenin noterlik ve konsolosluk tarafından düzenleme şeklinde yapılmış olması gerekiyor. Vekaletnamede, düzenleyen noterin/konsolosun adı, adresi ile imza ve mührü, düzenleme yeri, tarihi ve yevmiye numarası gibi bilgilerin verilmesi gerekiyor.Peki tapu vekaleti için gerekli belgeler nelerdir?


Tapu işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor.Tapu vekaleti için gerekli belgeler şu şekilde:


-Vekalet verecek kişinin kimliği 

-2 adet vesikalık fotoğrafı 


Vekalet verenin verdiği fotoğrafın son durumunu yansıtır biçimde yeni çekilmiş, kimlik teşhisine elverişli, vesikalık fotoğrafı yapıştırılmış olmalsı gerekiyor. Fotoğrafları sadece tel zımba ile tutturularak yapıştırılmamış olan vekaletnameler kabul edilmiyor. 


Vekalet vermek için yukarıdaki belgelerle notere gidiliyor. Böylece vekalet ataması yapılabiliyor ve vekalet verilmiş oluyor.  Vekaletnamede; vekalet verenin kimliği; nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat ise avukatlık kimlik belgesine göre düzenlenmiş olması, T.C. Kimlik numarasını içermesi ve adresinin belirtilmesi gerekiyor.

Tapu için vekaletname örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com