07 / 05 / 2024

Tapu vekalet süresi nedir?

Tapu vekalet süresi nedir?

Tapu işlemlerini tapu dairesine giderek yaptırabildiği gibi, vekaleten bir başkasına da yaptırabiliyor. Peki "tapu vekaleti nasıl verilir? Peki tapu vekalet süresi nedir?" diyorsanız işte yanıtı..


Tapu vekalet süresi nedir?

Vekaletname, bir kişinin bir diğerini kendi adına hareket edebilmesi amacıyla yetkilendirdiği belge olarak ifade ediliyor. Vekaletname ile kişiye genel yetki verilebileceği gibi, sınırlı yetkiler de verilebiliyor.


Vekaletname, özellikle vekilin üstlendiği işin görülmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılması yetkisini de kapsıyor.


Gayrimenkul alım satım işleminiz olduğunu düşünelim. Bu işinizi vekalet vererek bir başkası aracılığı ile tapuya gitmeden halledebiliyorsunuz. Tapu vekaleti için bazı evrakları temin etmek gerekiyor:


Vekaletname için gerekenler evraklar şu şekilde:

-Kişilerin vekalet vermek için TC kimlik numaralarını ve 2 adet fotoğraflarını ibraz etmeleri isteniyor.

-Tüzel kişiler için ise, yetkili kişiden imza sirkülerinin, kimliğinin ve talimatlarını içeren bir belgenin ibrazı isteniyor.

-Eğer vekaletname Türkiye'de hazırlanıp yurtdışında kullanılacaksa, o ülkenin anadiline bir yeminli tercüman tarafından tercümesi gerekiyor.Peki tapu vekalet süresi nedir?" diyorsanız işte yanıtı.. 


Vekile verilen vekaletnamede sürenin de belirtilmesi gerekiyor. Olumsuz durumlarla karşılaşmamak adına, tapu işlemleri konusunda verilecek vekaletin, “işlem yapılacak il-ilçe”, “süre” ve “..şartlı” olarak verilmesi gerekiyor.

Tapu vekaleti nasıl verilir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com