18 / 05 / 2024

Tapu satış işlemleri için randevu nasıl alınır?

Tapu satış işlemleri için randevu nasıl alınır?

Tapu satış işlemleri için öncelikli olarak yapılması gereken şey tapu dairesinden randevu almak oluyor.Peki tapu satış işlemleri için randevu nasıl alınır?İşte tapu satış işlemleri için randevu..


Tapu satış işlemleri için randevu nasıl alınır?

Taşınmaz satış işlemleri, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapuda yapılan satış işlemleri için gerekli belgelerint emin edilmesi ve belli oranlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor.


Tapu satışı için gerekli belgeler arasında; Alıcı ve satıcının kimlik fotokopileri (üzerinde adres ve telefon bilgisi yazılmalı), taşınmaz mala ait rayiç bedeli belgesi, taşınmazın tapusu, alıcının 2 satıcının 1 adet fotoğrafı yer alıyor. Bu belgelerin eksiksiz hazırlanması gerekiyor. 


Harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Tapu dairesinde ödenecek harç, taşınmaz malın gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. Bu bedel üzerinden binde 20 oranında harcın hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödenmesi gerekiyor.


Ödenecek masraflar arasında tapu döner sermaye bedeli de bulunuyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL olan bu bedelin de ödenmesi gerekiyor.Peki "tapu satış işlemleri için randevu nasıl alınır?" diyorsanız işte yanıtı..


Tapu dairesinde taşınmaz satış işlemleri için tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapu müdürlüklerinde yapılacak işlemler için Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak yapılabiliyor. 


Ayrıca, (http://randevu.tkgm.gov.tr) adresinden online başvuru yapılarak randevu alınailiyor, kişiye gönderilen kısa mesaj (SMS) doğrultusunda işlemler belirlenen gün ve saatte yapılabiliyor.


Tapu müdürlüğünden randevu alma işlemlerini sıralarsak şu şekilde:

-Giriş

-Malik Kimlik Bilgileri

-İşlem Seçimi

-Tapu Senet Bilgileri

-Randevu

-Sonuç

Tapu satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com