29 / 04 / 2024

Site yönetiminin görevleri nelerdir?

 Site yönetiminin görevleri nelerdir?

Site yönetimi, apartman yöneticilerinin oluşturulduğu kurul tarafından seçiliyor ve sadece kat malikleri tarafından oylanan yönetim kurumu olarak biliniyor. Peki site yönetiminin görevleri nelerdir? İşte yanıtı...


Site yönetiminin görevleri nelerdir?


Site yönetimi, tüm sitenin ortak alanlarının bakım, onarım ve tadilat işleri ile ilgilenir. Ana bağımsız bölüm yöneticilerinden oluşan site yönetimi, apartman yöneticileri içinden seçilir. 


İstenilen her yapı tarzında site yönetimi kurulacağı gibi Kat Mülkiyet Kanunu’nun 34.maddesi gereği 8 ya da daha fazla bağımsız bölüm olan yapılarda yönetici bulundurmak zorunludur.


Yönetici olmayan apartmanlarda kat maliklerinden biri ya da bir kaçı yönetim oluşturur. Yönetim oluşabilmesi için ise 1 karar defteri, 1 vezne defteri ya da işletme defteri alınır. Noterde bu defterler apartman adına tescil ettirilmelidir. Yönetim oluşturulabilmesi için tüm kat maliklerinin katılması gereken toplantı düzenlenir. Toplantıya katılmaları için imza karşılığında bir davet tebliğ edilir. Toplantı bildirisinin bir nüshası da apartman panosuna asılmalıdır. Yöneticilerin kat maliki olma zorunluluğu yoktur.


1. Kat Mülkiyet Kanunu’nun 35. Maddesine göre genel yönetim işlerinin görülmesidir.

2. Site, apartman ya da lojman yöneticilerin adres değişikliklerini muhtara bildirmek zorundadır.

3. Yapı içerisinde kömürlük, garaj, depo, kullanılmayan boş bağımsız bölüm gibi yerlerde kimsenin yaşamıyor olmasını takip etmelidir.

4. Kat malikleri, çalışanlarının kimliklerini kapıcılara, güvenlik görevlilerine ve yönetime bildirmek zorundadır. Yönetim bu takipleri yapmak durumundadır.