19 / 04 / 2024

Site yönetimi nasıl oluşur?

Site yönetimi nasıl oluşur?

Kat maliklerinin yılda en az 1 kez toplanmaları ve site gündemi için belirlenen konuları karara bağlamaları gerekiyor. Peki site yönetimi nasıl oluşur?İşte site yönetiminin oluşturulması..


Site yönetimi nasıl oluşur?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, site yöneticisi anataşınmazın gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması, sigorta ettirilmesi, korunması ve bakımı için kat maliklerinin yararına olan hususlarda gerekli tedbirlerin, onlar adına alınması gibi görevlere sahip kişi olarak ifade ediliyor.


Kat maliklerinin yılda en az 1 kez toplanmaları site gündemi için belirlenen konuları karara bağlamaları gerekiyor. Site yönetimi toplantısı için site yöneticisinin kat maliklerine toplantı çağrısında bulunması gerekiyor. 


Kat malikleri özel durumlar dışında yılın belli gününde toplantılar düzenlemek zorunda oluyor.Yapılan toplantılarda gündem maddeleri, alınan kararlar, dilek ve istekler konuşuluyor ve toplantıda konuşulan herşey tutanağa işleniyor.Peki site yönetimi nasıl oluşur?


Kat Mülkiyeti Kanunu'nunda bu konuya ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Toplu Yapı Yönetim Kurulu Seçimi 

Madde 29. Toplu Yapı Yönetim Kurulu, 1 (bir) yıl için, Toplu Yapı Temsilciler Kurulu tarafından 3 asil, 3 yedek üye olarak, her yıl en geç Mart ayı sonuna kadar Toplu Yapı Temsilciler Kurulu’nun salt çoğunluğu ile seçilir. Seçilen Yönetim Kurulu’nun görevi yenisi seçilene kadar devam eder. Yönetim Kurulu, seçimi izleyen ilk toplantıda bir başkan, bir başkan yardımcısı ve bir de sayman üye seçerek görev bölümü yapar. 


Madde 30. Yönetim Kurulu, salt çoğunluk ile (en az iki kişi) toplanır ve üye tamsayısının salt çoğunluğuyla karar verir (en az iki kişi). Yönetim Kurulunun kararları her sayfası noterce onanmış olup “Toplu Yapı Yönetim Kurulu Karar Defteri”ne elle yazılır, ya da yazıcı ile yazılarak yapıştırılır ve Toplantıya katılanlar tarafından imzalanır. Aykırı oyu olanlar da bunu belirterek imzalamak zorundadır. Bu defter, Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı’nın kişisel sorumluluğu alında saklanır. Değişen başkanlar arasında tutanakla devir/teslim edilir, durum kurulun bilgisine sunulur. Tutanak, dosyasında saklanır.

Site yönetiminin yetkileri nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com