18 / 05 / 2024

Site yönetimi nasıl karar alır?

Site yönetimi nasıl karar alır?

Site Yönetim Kurulu her iki yılda bir seçimli olarak yapılıyor.Kurul kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlası ile toplanıyor.Peki site yönetimi nasıl karar alır?


Site yönetimi nasıl karar alır?

Site yönetimi, kat maliklerinin genel kurul toplantılarında aldıkları karar neticesinde, içlerinden seçeceği kat maliki ya da dışarıdan anlaşacakları biri tarafından sağlanıyor.  


Site yönetimine ilişkin tüm bilgiler Kat Mülkiyeti kanununda açıklanıyor. Söz konusu kanun kapsamında yer alan hükümlere göre, site yönetimi seçimi, kat malikleri genel kurul toplantısında yapılıyor.Peki site yönetimi nasıl karar alır?


Anataşınmazın kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülüyor ve karara bağlanıyor.


Site yönetiminde kararların alınabilmesi için, kat maliklerinin en az yılda 1 kere toplantı yapmaları gerekiyor. Site yönetimi toplantısı için site yöneticisinin kat maliklerine toplantı çağrısında bulunması gerekiyor. 


Düzenlenen toplantılara özel durumlar söz konusu olmadıkça kat maliklerinin katılım göstermesi gerekiyor.Toplantı maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlası ile yapılıyor.


Site yönetimi toplantılarında  konuşulan her konunun, kat maliklerinin görüşleri ve fikirlerini site yöneticisinin toplantı tutanağına işlemesi gerekiyor.


Aynı zamanda kat malikleri tarafından alınan kararların genel kurul karar defterine geçirilmesi ve noterde tasdik edilmesi gerekiyor. Kat malikleri genel kurul karar defterinde alınan kararlar yer alıyor. 


Kat malikleri genel kurul karar defteri toplantıda bulunan bütün kat malikleri tarafından imzalanması gerekiyor. Karara aykırı oy verenler ise bu aykırılığın sebebini belirterek imza atması gerekiyor. 

Site yönetim seçimi nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com