18 / 05 / 2024

Site yönetimi kararları nasıl alınır?

Site yönetimi kararları nasıl alınır?

Kat maliklerinin yılda en az 1 kez toplanmaları site gündemi için belirlenen konuları karara bağlamaları gerekiyor.Peki site yönetimi kararları nasıl alınır?


Site yönetimi kararları nasıl alınır?

Site yönetimi üst yönetim olarak ifade ediliyor. Tüm sitenin ortak yerlerinin bakım, onarım ve tadilatının tek elden yönetilmesi olarak belirtiliyor. 


Site yönetimi bağımsız ana yapıların yöneticilerinden oluşuyor. Yani apartman yöneticilerinin içinden seçiliyor. Buna temsilciler kurulu da deniyor. 


Kat maliklerinin senede en az bir kez toplanmaları site gündemi için belirlenen konuları karara bağlamaları gerekiyor. Site yönetimi toplantısı için site yöneticisinin kat maliklerine toplantı çağrısında bulunması gerekiyor. 


Kat malikleri özel durumlar dışında yılın belli gününde toplantılar düzenlemek zorunda oluyor.Yapılan toplantılarda gündem maddeleri, alınan kararlar, dilek ve istekler konuşuluyor ve toplantıda konuşulan herşeyin tutanağa işlemesi gerekiyor.Peki "site yönetimi kararları nasıl alınır?" diyorsanız işte yanıtı..


Sitelerde kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlası ile toplanıyor ve kurul oy çokluğuyla karar veriyor. 


Yeter sayının sağlanamaması sebebiyle ilk toplantının yapılamaması durumunda, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğu oluyor.

Site yönetimi nasıl olur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com