Kat Mülkiyeti Kanununa göre anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda yönetimin oluşturulması zorunlu tutuluyor.Peki "site yönetimi nasıl olur?" diyorsanız işte yanıtı..
Site yönetimi nasıl olur?
Site yönetimi, anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması, sigorta ettirilmesi, korunması ve bakımı için kat maliklerinin yararına olan hususlarda gerekli tedbirlerin, onlar adına alınması gibi görevlere sahip oluyor..Peki "site yönetimi nasıl olur?" diyorsanız işte yanıtı..
Site yönetimi kurulması için kat maliklerinin bir genel kurul toplantısı düzenlemeleri gerekiyor. İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması durumunda, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor.
Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre ilk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman 7günden az olamıyor.
Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanıyor ve oy
çokluğuyla karar veriyor.
Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç 15 gün sonra yapılıyor. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğu oluyor.
Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahip oluyor.Kat maliklerinden biri, oyunu yetkili vekil eliyle kullanabilir. Bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edilemiyor. Ancak, kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tâbi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekâlet edebiliyor.
Site yönetiminin görev ve yetkileri nelerdir?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com