15 / 05 / 2024

Site yönetimi kaç kişidir?

Site yönetimi kaç kişidir?

Sitede yönetiminin oluşması ve site hakkında kararlar verilebilmesi için kat maliklerinin en az yılda bir kere toplanması gerekiyor.Peki site yönetimi kaç kişiden oluşur?Site yönetimi kaç kişidir?


Site yönetimi kaç kişidir?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, site yöneticisi  anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması, sigorta ettirilmesi, korunması ve bakımı için kat maliklerinin yararına olan hususlarda gerekli tedbirlerin, onlar adına alınması gibi görevlere sahip kişi olarak ifade ediliyor.


Sitede yaşayan kişiler, site içinde yer alan blokların yönetimi için kendi aralarından veya dışarıdan belirledikleri birini yönetici olarak seçebiliyor. Peki site yönetimi kaç kişiden oluşur?Site yönetimi kaç kişidir? diyorsanız işte yanıtı..


Siteye yönetimine en az 3 kişinin atanması ile, site yönetim kurulu oluşturulabiliyor.Sitede kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulu tarafından çözülüyor ve karara bağlanıyor.


Site yönetiminde kararların alınabilmesi için, kat maliklerinin yılda en az bir kere toplantı yapmaları gerekiyor. Site yönetimi toplantısı için site yöneticisi kat maliklerine toplantı duyurusunda bulunuyor.


Önemli bir durumun meydana gelmesi halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin isteği üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartıyla, kat malikleri kurulu her zaman toplanabiliyor.


İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor.

Site yönetiminde kiracı yönetici olabilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com