27 / 04 / 2024

Şantiye şefi maaşı 2015!

 Şantiye şefi maaşı 2015!

Şantiye şefi maaşı her yıl yeniden Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından yayımlanıyor.Peki şantiye şefi maaşı 2015 ne kadar?İşte şantiye şefi maaşı 2015..


Şantiye şefi maaşı 2015!

Şantiye şefi,müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürüten ve aynı zamanda iş süresince şantiyede bulunan ve müteahhit tarafından kendisine temsil yetkisi verilen ve Mühendis ve Mimar Odaları Kanunu’na göre bu yetkiyi ve sorumluluğu taşıyan kişiye deniyor.


Yapı müteahhitlerinin, inşaatta görevlendireceği şantiye şefi ile asgari hüküm ve şartları gösterilen sözleşme imzalaması gerekiyor.


Şantiye Şefliği Hizmet Sözleşmesine göre; Sözleşme süresi, inşa edilecek yapının ruhsat tarihi ile yapı kullanma izni tarihi arasında geçen süre oluyor.Şantiye Şefi Sözleşmesinde; Şantiye şefine yapacağı işe karşılık, sözleşme süresince iş gerekleri, işyeri ve çalışma şartlarına göre birinci yıl için brüt ………TL. aylık sözleşme ücreti ödeniyor. 


Şantiye şefi maaşı 2015 ne kadar?

Şantiye şefi maaşı enflasyon oranı dikkate alınarak her yıl için brüt ücret yeniden belirleniyor.Belirlenen bu ücret aylık sözleşme ücreti kabul ediliyor. Şantiye şefine sözleşme ücreti dışında, görevi ile bu görevin iş gereklerine uygun olarak verilen diğer görevler için, bu sözleşmede belirtilenlerin (yabancı dil tazminatı, ödül, fazla çalışma ücreti, harcırah) dışında herhangi bir ad altında başka bir ödeme yapılmıyor.


Şantiye Şefliği maaşında arz/talep koşulları da dikkate alınıyor. Bu noktada önemli  konu Müteahhit ile anlaşılan Şantiye Şefliği Ücretinin Şantiye Şefliği Hizmet Sözleşmesinde yer alması oluyor.Herhangi olumsuz bir durum meydana geldiğinde bu evrakta yazan ücret dikkate alınıyor. 

İnşaat Mühendisleri Odasının (TMMOB) her yıl yayımlamış olduğu asgari ücret tespiti bulunuyor. Bu ücret TMMOB tarafından 2015 yılı için 3.000 TL/ay olarak belirlenmiştir.


Şantiye şefi ne iş yapar?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com