27 / 04 / 2024

Mevzi imar planı yapımı gerekli evraklar!

 Mevzi imar planı yapımı gerekli evraklar!

Mevcut imar planı sınırları dışında olup bu planla bütünleşmeyen bir konumdaki alanlar üzerinde hazırlanan ve sosyal ve teknik altyapı gereksinimleri kendi bünyesinde sağlanmış olan plan olarak tanımlanıyor. İşte mevzi imar planı yapımı gerekli evraklar!


Mevzi imar planı yapımı gerekli evraklar!


Mevzi İmar Planı da dahil tüm ima planlarını kimin yapacağını “İmar Planlarının Yapımını Yükümlenecek Müellif ve Müellif Kuruluşlarının Ehliyet Durumlarına Ait Esaslar” adlı yönetmeliğin 6. Maddesinin B fıkrasında açıklar. Buna göre; Planlama işlerini yapacak müelliflerde, Üniversite, Akademi veya Yüksek Okulların şehir planlama, bölge planlama, kentsel tasarım veya mimarlık fakülte veya bölümlerinden, şehir plancısı, bölge plancısı, kentsel tasarımcı veya mimar ünvanları alarak mezun olmaları veya bu disiplinlerden birinde lisansüstü öğrenimi yaparak Master veya Doktor derece ve unvanlarını kazanmış olmaları şartı aranır.


Mevzi imar planı yapımı gerekli evraklar;


- Tapu kayıt örneği: Tapu tescilinde adı geçen maliklerin eğer kendileri başvurmuyorsa; noterden onaylı muvafakatname veya vekaletnameleri,


- 1/1000 ölçekli koordineli arsa çapı, 


- Arsa kooperatife ait ise, kooperatif ana sözleşmesi ve üye sayısı,


- Plan açıklama raporu,


- Teklif planları, 


- Jeolojik etüd raporu, 


- ÇED Yönetmeliği çerçevesinde gerekiyorsa ÇED raporu,


- Plan inceleme harcı,


- Müelliflik kaydı.