27 / 04 / 2024

Mantolama m2 fiyatları 2015!

Mantolama m2 fiyatları 2015!

Yalıtım uygulaması olarakta bilinen mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgiyor.Peki mantolama fiyatları ne kadar? İşte mantolama m2 fiyatları 2015..


Mantolama m2 fiyatları 2015!

Mantolama uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek amacıyla yapılıyor. 


Binayı yalıtım malzemeleri ile giydirilerek yapılan mantolama işlemi ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Böylece binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artmış oluyor


Mantolama doğru bir şekilde yapıldığı zaman bina bir daha korozyon problemi yaşamayacağı gibi, binanın ömrü de uzamış oluyor.


2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre yapılar için mantolama  zorunlu hale getirildi.


Yeni binalar, bu yönetmeliğe inşa edilirken; 2017 tarihine kadar eski binaların da mantolama yaptırmaları gerekiyor. Peki mantolama fiyatları ne kadar? Mantolamanın maliyeti nedir? diyorsanız işte yanıtı..


Mantolama fiyatları, kullanılacağı bölgeye, malzemeye ve firmasına göre değişkenlikler gösteriyor. Mantolama m2 fiyatı 50 ile 150 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Mantolama sözleşmesi nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com