19 / 04 / 2024

Mantolama fiyatları 2015!

 Mantolama fiyatları 2015!

Mantolama, temel olarak dışarıdaki ısıyı içeriye sokmamak, içerideki ısıyı da korumak amacı ile yapılıyor.Mantolama için ödenen tutar değişiklik gösteriyor.Peki mantolama fiyatı ne kadar?İşte mantolama fiyatları 2015


Mantolama fiyatları 2015!

Mantolama , dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacı ile yapının bir bakıma manto içine alınması yani ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasına deniyor. 


Mantolamanın birçok avantajı bulunuyor.Dış cephe mantolaması iyi olan bir yapıda ısıtma ve soğutma için kullanılan enerjinin daha az kullanılması ve ısıtma ve soğutma sistemlerinizden kaynaklanan giderlerin daha ekonomik sayılara indirilmesine yarıyor. 


Aynı zamanda daha az yakıt kullanımından dolayı hava kirliliği önlenmiş oluyor ve ısı yalıtımı azalacağından yapının ömrü uzuyor.


2000 yılında çıkan yönetmeliğe göre,yeni binalar inşa edilirken; eski binalar için de mantolama zorunluluğu bulunuyor. Yönetmelik kapsamında yer alan bilgilere göre, 2017 tarihine kadar eski binaların da mantolama yaptırmaları gerekiyor.Mantolama yaptırmayan yapılar için cezai yaptırımlar söz konusu olabiliyor.


Mantolama fiyatı 2015 ne kadar?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre;toplu yapı kapsamındaki belli bir yapıya veya yapıların sadece birkaçındaki kat maliklerinin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş ortak yer ve tesislere ilişkin ortak giderler, o yapılardaki kat malikleri tarafından, bütün bağımsız bölümlerin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş tesis ve yerlere ilişkin ortak giderler ise bütün kat malikleri tarafından karşılanıyor. 


Mantolama m2 fiyatı, kullanılacağı bölgeye, malzemeye ve firmasına göre değişkenlikler göstermek ile birlikte 50 ile 150 TL arasında değişkenlik gösteriyor.



Mantolama denetlenecek mi?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com