19 / 04 / 2024

Konutların çevre temizlik vergisi 2017!

Konutların çevre temizlik vergisi 2017!

Çevre temizlik vergisi ödemeleri konut ve işyerlerinde farklı şekilde hesaplanıp; farklı şekilde ödeniyor. Peki, konutların çevre temizlik vergisi 2017 ne kadar? İşte konutların çevre temizlik vergisi 2017...


Çöp vergisi olarakta bilinen çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.


Ancak ödemeler işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı kullanıcıları tarafından belediyeye ödeniyor. Konutların vergileri su faturalarına yansıtılıyor.


Belediyeye zamanında vergi ödememesi yapılmaması halinde, mükellefe gecikme cezası uygulanıyor. Çevre temizlik vergisi ödemeleri konut ve işyerlerinde farklı şekilde hesaplanıyor. 


Peki, konutların çevre temizlik vergisi 2017 ne kadar? İşte konutların çevre temizlik vergisi 2017...


Konutların çevre temizlik vergisi 2017


(1) Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak hesaplanacaktır.


(2) Diğer taraftan, belediyenin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ancak, su ihtiyacını belediyece veya büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerince tesis edilmiş su şebekesi haricinden karşılayan konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi, aşağıda yer alan ilgili tarifelerin yedinci grubunun belediye meclislerince en son intibak ettirilen derecelere ait tutarlar üzerinden tahakkuk ettirilecektir.



Çevre temizlik vergisi beyannamesi 2017!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com