19 / 05 / 2024

Kiracı doğalgaz aboneliğini nasıl iptal eder?

Kiracı doğalgaz aboneliğini nasıl iptal eder?

Gayrimenkul kira kontratının sona ermesi veya bir şekilde feshedilmesi durumunda kiracının aboneliklerini iptal etmesi gerekiyor. Peki kiracı doğalgaz aboneliğini nasıl iptal eder? diyorsanız işte yanıtı...


Kiracı doğalgaz aboneliğini nasıl iptal eder?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının taşınmadan önce yapması gereken bazı işlemler ve üzerine alması gereken birtakım abonelikler bulunuyor. Alınması gereken abonelikler içinde elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri yer alıyor.


Doğalgaz aboneliği için, gerekli belgeler ile doğalgaz dağıtım firmasına müracaat edilmesi gerekiyor. Doğalgaz, elektrik ve su aboneliklerinin kesilmesi halinde kiracı elindeki kira kontratı ile kendi adına abonelik bağlatabiliyor.


Böylece, gayrimenkul kira süresince yapılan harcamalardan abone olan kullanıcı sorumlu oluyor. Gayrimenkul kira kontratının sona ermesi veya bir şekilde feshedilmesi durumunda kiracının aboneliklerini iptal etmesi gerekiyor. Peki kiracı doğalgaz aboneliğini nasıl iptal eder? diyorsanız işte yanıtı...


Doğalgaz abonelik iptali için; Abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktasına başvurması gerekiyor.


Bunun yanında, gayrimenkul sahipleri de kiracısının aboneliklerine son verebiliyor. Ancak gayrimenkul sahibinin abonelik iptalini, kiracısı tahliye olduktan sonra yapması gerekiyor.


Aksi takdirde,  gayrimenul sahibi kiradaki evin kendi adına olan abonelikleri iptal ettirirse bu durum "suç" olup; kiracının savcılığa başvurma hakkı doğuyor. 

Kiracının doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com