19 / 05 / 2024

Kira sözleşmesi avukatlık ücreti 2015!

Kira sözleşmesi avukatlık ücreti 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi avukat yardımıyla hazırlanabiliyor. Avukata bunun karşılığın bir ücret ödenmesi gerekiyor.İşte kira sözleşmesi avukatlık ücreti 2015..


Kira sözleşmesi avukatlık ücreti 2015!

Taşınmaz mallarını kiraya vererek gelir elde etmek isteyen mal sahipleri, kiracıları ile yaptıkları anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalıyor.


Kira akdi olarakta tanımlanan kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kira sözleşmesinde, kira bedeline, kiranın ödeneceği tarihe, kira artış oranları gibi bilgilere yer veriliyor. Ayrıca, demirbaşların durumunun da sözleşede belirtilmesi ileride doğabilecek zararların tespiti için yararlı oluyor.


Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kiralamalarda, kiracı ilk kira ile birlikte depozito ücretini de vermek ile yükümlü oluyor.Borçlar Kanununa göre, kiracının ödemesi gereken depozito bedeli üç aylık kiradan yüksek olamıyor.


Her iki tarafında haklarını korumak için imzalanan bağlayıcı nitelik taşıyan kira sözleşmesi, noter huzurunda yapılabileceği gibi şahitler huzurunda karşılıklı imzaların atıldığı kira kontratı da bağlayıcı olarak kabul ediliyor.


taşınmaz sahibi ve kiracı arasında yapılacak kira sözleşmesi bir avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Bu hizmetten dolayı avukata belli oranlarda ödeme yapılması gerekiyor.pekikira sözleşmesi avukatlık ücreti ne kadar?


2015 yılı avukatlık ücret tarifesine göre, kira sözleşmeleri için alınacak ücret" 400,00 TL" olarak belirleniyor.

Kira sözleşmesi yazılı olmak zorunda mı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com