19 / 04 / 2024

Kira kontratı olmayan kiracı evden nasıl çıkarılır?

 Kira kontratı olmayan kiracı evden nasıl çıkarılır?

Kiralama işlemlerinde kiracı ile gayrimenkul sahibi arasında sürekli yada süresiz olarak yaptıkları anlaşmaya dair kira kontratı imzalanıyor.Peki Kira kontratı olmayan kiracı nasıl çıkarılır? diyorsanız işte yanıtı..


Kira kontratı olmayan kiracı evden nasıl çıkarılır?

Kira kontratı, kiralama işlemine konu olan gayrimenkul ile ilgili olarak gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasında imzalanan ve resmi bir nitelik taşıyan bir anlaşma olarak karşımıza çıkıyor. 


Kira kontratı, gayrimenkul sahibinin belirlenen süre zarfı içinde evin kiralanacağına; kiracının da evi kullanmasına karşın belirlenen kira bedelini ödeyeceğine dair imzalanıyor. .


Gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasında imzalanacak kontratın, doğru eksiksiz ve net bilgilerle doldurulması gerekiyor.


Kira kontratı, gayrimenkul sahibi ve kiracı arasında bir şahit huzurunda yapılabiliyor. Karşılıklı imzaların atılması ve tarihin belirtilmesi ile kontrat resmi bir nitelik taşımış oluyor. İsteyenler söz konusu kira kontratını noter önünde de imzalayabiliyor.Kontratı noter huzurunda imzalamak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne daha çabuk geçmesi açısından daha çok tercih ediliyor.


Peki Kira kontratı olmayan kiracı nasıl çıkarılır? diyorsanız işte yanıtı..


Kira kontratı olmayan kiracıyı çıkarabilmek için, söz konusu kira ücretini ve kira dönemini kanıtlayacak belgelerin edinilmesi gerekiyor. 


Kira ücretinin ödendiğine dair veya kiranın başladığına dair herhangi bir yere atılan bir imza ispat açısından önem teşkil ediyor.


Gerekli kanıtların elde edilmesi ile kontratsız kiracı için dava veya takip açılabiliyor. Kiracının "Ben kiracı değilim." diyerek itiraz etmesi durumunda, fuzuli işgalden tahliye davası açılabiliyor.

Kira kontratı noter onaylı mı olmalı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com