11 / 05 / 2024

Kira kontratı noter tasdik ücreti 2015!

Kira kontratı noter tasdik ücreti 2015!

Kira kontratı taraflar arasında imzalanabileceği gibi, noterde de imzalanabiliyor.Peki kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar? İşte kira kontratı noter tasdik ücreti 2015..


Kira kontratı noter tasdik ücreti 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında, kiracı ile gayrimenkul sahibi kira kontratı imzalayarak anlaşmanın şartlarını belirleyebiliyor. Kira kontratında kira süresine, kira bedeline yer veriliyor.


Kira sözleşmesi olarakta bilinen kira kontratı,belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmadan sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Kira kontratı taşınmaz mal sahibi ile kiracı arasında imzalanması halinde geçerlilik kazanmış oluyor. Kira kontratının geçerliliği için noterde hazırlanma şartı bulunmuyor.


Ancak, kira kontratının mülk sahibi tarafından değil de farklı kişiler tarafından imzalanıyorsa mal sahibi tarafından kabul edilmemesi halinde kontrat geçersiz kabul ediliyor.


Kira sözleşmesinin noterde imzalanması gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak noterde imzalanması her zaman daha güvenilir oluyor. Peki kira kontratı noter tasdik ücreti ne kadar?


-Muayyen bir meblağı ihtiva eden her nevi senet, mukavelename ve kağıtlardan beher imza için(Binde 1,13). Bütün imzalar için bu suretle alınacak harcın toplam miktarı (57,60 TL)'den az, (29.610,20 TL)'den çok olamıyor.


Buna göre, kira kontratı için binde 1,13 oranında noter ücreti ödenmesi gerekiyor.

Kira kontratında kefil şart mı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com