29 / 04 / 2024

Kira kontratı fesih örneği!

Kira kontratı fesih örneği!

Kira kontratı feshi, kira kontratına son verilmesi anlamına geliyor.Kira kontratının feshi için ihtarname vermek gerekiyor.İşte kira kontratı fesih örneği..


Kira kontratı fesih örneği! 

Türk Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen kira kontratı ile ilgili hükümlere göre kira sözleşmesinin feshi iki farklı şekilde gerçekleşiyor.


Bunlardan ilki kontrat süresinin dolması haliyle sözleşmesinin feshedilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Bir diğeri ise, kira kontratının haklı nedenlerle tabi olağanüstü fesih ile sona ermesi oluyor.


Kira kontratının fesih nedenleri, sözleşme ilişkisinin devam ettiği dönemde ortaya çıkan sebepler olabiliyor. Olağanüstü fesih, belirli ve belirsiz süreli sürekli borç ilişkilerini haklı sebeple, vaktinden önce ve ileriye yönelik olarak sona erdiren bir imkan olarak ifade ediliyor.Kira kontratı feshi için ihtarname verilmesi gerekiyorr.İhtarname örneği aşağıda yer alıyor:


Kira kontratı fesih ihtarname örneği..


İHTARNAME

Konu : ..../..../......  Tarihli Kira Kontratının Feshi Talebi


AÇIKLAMALAR : 


1- Bana ait olan xxxxx adresinde kiracımız olarak bulunmaktasınız. Sözü edilen yeri karşılıklı anlaşmamıza göre .... TL bedelli olarak kira kontratı yapmış bulunmaktayız.


2- ..../..../......  tarihinden bu yanadır kira bedelini ödememiş bulunmaktasınız. Biriken kira bedeli olan .... TL'nin ödenmesini ihtar ederim.


3- ..../..../......  tarihinde başlayan ve ..../..../......  tarihinde bitecek olan KİRA KONTRATIMIZIN yenilenmemesi ve evi süresinde tahliye etmenizi ihtar ederim.


4- Defalarca yapmış olduğumuz uyarılara karşı son zamanlarda hakaret ve tehdit edici tavırlarınıza da mağruz kalmış bulunmaktayız. Bu tavırların kiralayan kiracı ilişkisini zedelediği ve bizim için bu ilişkinin hoş bir durum olmadığını da ihtaren bildirmekteyiz.



İSTEM SONUCU : 

..../..../...... tarihinde bitecek olan kira kontratımızın evi süresinde boşaltmanız için bir ay önceden, ayrıca ..../..../......  tarihine kadar 3 ve 4. maddelerdeki tutumları ortadan kaldıracak şekilde tutum takınmamanızı; aksi halde hakkınızda tahliye davası açarak noter masrafı, yargılama giderleri ve vekalet ücretini ödemek zorunda kalacağınızı ihtar ederim.

Kira kontratı fesih nedenleri nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com