03 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde kira yardımı için gerekli belgeler!

 Kentsel dönüşümde kira yardımı için gerekli belgeler!

Kentsel dönüşüm projesinden faydalanarak evini yıktıran vatandaşlara devlet kira yardımında bulunuyor.Kira yardımı başvurusunda istenen bazı belgeler bulunuyor.İşte kentsel dönüşümde kira yardımı için gerekli belgeler..


Kentsel dönüşümde kira yardımı için gerekli belgeler!

Kentsel dönüşümden faydalanan kişilere devlet kira yardımında bulunuyor. Riskli olarak tespit edilen yapı için hazırlanan "Deprem Risk Raporu" Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra vatandaşın Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı için Bakanlık İl Müdürlüğü’ ne başvuruda bulunması gerekiyor. 


Vatandaş devletin sunduğu Kentsel Dönüşüm Kredisi ile Kentsel Dönüşüm Kira Yardımından sadece bir tanesi kullanılabiliyor.Deprem Risk Raporu Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra Binadaki Mülk Sahipleri Kentsel Dönüşüm Kira yardımından yararlanabiliyor. 


Kentsel dönüşüm kira yardımı İstanbul için 18 ay boyunca 735 TL olarak tespit ediliyor.Peki kentsel dönüşümde kira yardımı için gerekli belgeler nelerdir?


Kentsel dönüşüm kira yardımı için başvuru dilekçesinin doldurulması ve kira yardımı için gerekli evrakların temin edilmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar şu şekilde sıralanıyor:


1- Nüfus cüzdanı fotokopisi 

2- Konut veya işyerinin tapu senedi 

3- Riskli bina tespit raporu inceleme formu 

4- Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği


Vekâletname ile başvuru yapılacak ise; 

1. Vekâletname ile yapılacak başvurularda vekâletnamede “6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak kira yardımı başvurusu için yetki verilmesi” ibaresinin yer alması

2. Vekaletname aslı ve fotokopisi

3. Vekâletname ile birlikte vekilin kimlik aslı ve fotokopisi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı sorgulama!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com