15 / 05 / 2024

Kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015!

Kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015!

Bir taşınmaz malın bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabilmesi için bir dilekçe ile belediyeye başvuruluyor. İşte kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015...


Kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015!

Kat mülkiyeti tapusu; tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o taşınmaz malın maliki veya ortak malikleri tarafından bağımsız mülkiyet hakları kurulabiliyor. 


Kat mülkiyeti, söz konusu durumda arsa payı ve ana taşınmazdaki ortak yerlerle bağlantılı özel bir mülkiyet türüne ait tapuya deniyor.


İnşaat çalışmaları tamamlanmamış olan yapıların bağımsız bölümlerine kat mülkiyeti tapusu verilmiyor. Kat mülkiyeti tapusu alamk için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor:


Kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015...


..... BELEDİYE BAŞKANLIĞINA


..... Beldesi, ………………………. mahalle, …………………… pafta, ………. ada, ………. nu.lı parsele almış olduğum ...../ …../ 20….. tarih ve C: ..... S: ..... D: ..... nu.lı yapı ruhsatına istinaden ekte sunduğum kat irtifakı projesinin onaylanmasını arz ederim.


Tarih : ...../ …../ 20…..

Adı Soyadı: ……………………….

T.C. Numarası: ….……………………

İmza : ….……………………


ADRES :

……………………………………….…………….

…………………………………………………….

………………………………………….………….

Telefon Nu.: …………………………………....


EKLER :

1– Mimari proje (bağımsız bölümlerin ve eklentilerinin bağımsız bölüm numaraları yazılmış olacak)

2– Yönetim planı

3– Bağısız bölüm listesi (her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisinin gösterilmesi)

4– Yapı cephelerini gösterir (13x18) cm ebadında fotoğraf

(Daha önceden kat irtifakı kurulmuş ise 1, 2, 3 ve 4'üncü maddelerdeki belgelerin yeniden ibraz edilmesine gerek yoktur)

Kat mülkiyeti tapusu kaç liradır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri