03 / 05 / 2024

Kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2015?

 Kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2015?

Apartmanların kapıcıya ücretsiz kiralanan daire kapıcı dairesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2015? İşte kapıcı dairesinin kiraya verilmesine ilişkin bilgiler..


Kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2015?

Apartmanda yer alan ve ortak alan olarak nitelendirilen kapıcı dairesi,kapıcılara verdikleri hizmet karşılığında kullanmaları için veriliyor. Buna karşın, kapıcıdan ekstra kira ödemesi istenmiyor.


Bağımsız bölüm sayısı 30’dan fazla olan ve katı yakıt kullanan kaloriferli veya kalorifersiz binalar için bir adet kapıcı dairesi yapılması gerekiyor.


Kapıcı dairesinin giderlerinin kat malikleri tarafından karşılanması gerektiğine ilişkin kesin yasal hükümler bulunmuyor. Kanunen kapıcı dairesi giderlerinin nasıl karşılanacağına ilişkin kesin kararın yapılacak sözleşmede taraflar arasında verilmesi gerekiyor.Peki kapıcı dairesi kiraya verilir mi 2015? diyorsanız işte yanıtı..


Kapıcısı olmayan boş kapıcı dairesinin kiraya verilmesi konusunda oy çokluğunun sağlanması değil, oy birliğinin sağlanması gerekiyor. 


Tüm kat maliklerinin onay vermesi halinde, kapıcı dairesi kiraya verilebiliyor. Kiradan elde edilen gelirler, tüm kat malikleri arasında paylaşılacağı gibi, apartman yada sitenin bütçesine de gelir olarak eklenebiliyor.


Söz konusu kapıcı dairelerinde kapıcıdan başka birisinin oturması durumunda ise oturan fuzuli işgal eden işgalci olup, tahliyesi istenebiliyor. 

Kapıcı dairesinin satışı mümkün mü?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com