25 / 04 / 2024

İşyerlerine DASK zorunlu mu?

İşyerlerine DASK zorunlu mu?

Meskenlere yapılması zorunlu tutulan DASK, taşınmazları olası bir depreme karşı güvence altına alıyor.Peki işyerlerine DASK zorunlu mu?İşyerleri DASK kapsamında mıdır?


İşyerlerine DASK zorunlu mu?

DASK,doğal afetlerle oluşabilecek hasarlara karşı gayrimenkulleri sigortalayan sistem olarak karşımıza çıkıyor. 


Türkiye'de yapıları depremin olası zararlarından korumak için yaptırılması gereken DASK, devlet tarafından da zorunlu tutuluyor. Zorunlu deprem sigortası olan DASK,yıllık olarak düzenleniyor. DASK'ın ücreti, konutun yer aldığı deprem bölgesine ve konutun yapısal özelliklerine göre belirleniyor.


DASK poliçesi sahiplerinden toplanan primler bir havuzda toplanıyor ve sadece deprem sonucu sigortalı konutlarda oluşan hasarların giderilmesi için kullanılıyor. Başka bir yere aktarılamıyor.


Dask sigortası yaptırırken verilecek olan bilgilerin sigorta primlerini etkileyeceğini düşünerek, en doğru ve eksiksiz şekilde bilgilerin verilmesi gerekiyor. Herhangi bir yanlış beyandan kaynaklanacak anlaşmazlıkta Doğal Afet Sigortalı Kurumu sorumluluk kabul etmiyor. 


Peki "işyerlerine DASK zorunlu mu?İşyerleri DASK kapsamında mıdır?" diyorsanız işte yanıtı..


Zorunlu Deprem Sigortası`nın Genel Şartlar A-2 Sigorta Kapsamı Dışında Kalan Binalar maddesi gereğince, tamamı ticari veya sınai amaçla kullanılan binalar, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı dışında kalıyor. 


Ancak, mesken olarak inşa edilmiş binaların içinde yer alan ve ticarethane, dükkan, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılması gerekiyor. 

DASK ücretleri ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com