05 / 05 / 2024

İşyerlerine DASK yapılır mı?

İşyerlerine DASK yapılır mı?

Olası depremlerin vereceği maddi zararların teminatı için yapılara DASK sigortasının yapılması gerekiyor. Peki işyerlerine DASK yapılır mı? İşyerleri DASK kapsamında mıdır?


İşyerlerine DASK yapılır mı?

Ülkemizde büyük kayıpları önlemek için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) güvencesiyle; deprem ve deprem sebebiyle oluşacak yangın, infilak ve yer kayması hasarlarının yapılara vereceği maddi zararları teminat altına almak için yaptırılan zorunlu bir sigorta poliçesi DASK olarak karşımıza çıkıyor.


DASK sigortası, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor.


Devlet tarafından da zorunlu tutulan DASK sigortası yıllık olarak düzenleniyor.DASK ücreti, konutun yer aldığı deprem bölgesine ve konutun yapısal özelliklerine göre belirleniyor.


DASK sigortası poliçesi sahiplerinden toplanan primler bir havuzda toplanıyor ve sadece deprem sonucu sigortalı meskenlerde oluşan hasarların giderilmesi için kullanılıyor. Başka bir yere aktarılamıyor.


Dask sigortası yaptırırken verilen bilgilerin sigorta primlerinizi etkileyeceğini düşünerek, en doğru ve eksiksiz bilgiler verilmesi gerekiyor. Herhangi bir yanlış beyandan kaynaklanacak anlaşmazlıkta Doğal Afet Sigortalı Kurumu sorumluluk kabul etmiyor. Peki işyerlerine DASK yapılır mı?İşyerleri DASK kapsamında mıdır? diyorsanız işte yanıtı..


DASK‘ın Genel Şartlar A-2 Sigorta Kapsamı Dışında Kalan Binalar maddesi gereği; tamamı ticarî veya sınaî amaçla kullanılan binalar, Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı dışında kalıyor. Ancak, mesken olarak inşa edilmiş binaların (apartmanların) içinde yer alan ve ticarethane, dükkân, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler için DASK yaptırılması gerekli oluyor.

DASK sigortası yaptırmamanın cezası nedir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com