16 / 05 / 2024

İşyeri kira geliri istisnası 2015!

İşyeri kira geliri istisnası 2015!

Kira gelir vergisi, taşınmaz kiralamalarından elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması durumunda ödeniyor.Peki İşyeri kira geliri istisna sınırı nedir? İşte işyeri kira geliri istisnası 2015..


İşyeri kira geliri istisnası 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarından kira geliri elde eden kimselerin, o yıla ait istisna bedelinden yüksek gelir elde etmeleri durumunda kira gelir vergisi ödemesi yapmaları gerekiyor.


Taşınmazda kira gelir vergisi 2015 rehberine göre, iki eşit taksit halinde ödenebilen; 2014 yılı boyunca elde edilen kira gelirleri Mart ayında ödenmeye başlandı.


2015 yılında konut kiralamaları için istisna bedeli 3.300 TL olarak belirlendi.Peki işyeri kira geliri istisnası 2015 nedir?


İşyeri kiralamaları için istisna bedeli 27.000 TL olarak belirlendi.Belirlenen istisna sınırının aşılması durumunda kira gelir vergisi mükellefi olunuyor.


Mükelleflerin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Kira gelir vergisi için beyannameler Mart ayında verildi. 


Kira gelir vergisi için ödemeler ise Mart ve Temmuz aylarında  mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine; Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine; Tahsile yetkili banka şubelerine yapılabiliyor.


Kira gelir vergisi için anlaşmalı olan bankalardan bazıları şu şekilde sıralanıyor:

AKBANK T.A.Ş. 

ANADOLUBANK A.Ş.

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. 

HSBC BANK A.Ş.

ING BANK A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. 

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 

İşyeri kira gelir vergisi hesaplama örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com