İntifa hakkı, gayrimenkuller üzerinde tescil edilebilen haklar arasında yer alıyor. Bu hak düzenlenirken intifa hakkı sözleşmesi hazırlanıyor. İşte intifa hakkı sözleşme örneği 2016...
İntifa hakkı sözleşme örneği 2016!
İntifa hakkı, sahibine hakkın konusu olan "şey" üzerinde tamamıyla istifade hakkı tanıyabiliyor. Taşınmaz sahibi; mülkiyeti üzerinde tutup kullanma hakkını başkasına devrediyor.
Sınırlı ayni bir hak olan intifa hakkı, şahsi irtifak hakkı grubu içerisinde yer alıyor. İntifa hakkı verildikten sonra mal sahibinde kuru mülkiyet kalmış oluyor.
İntifa hakkı bir kimseye veriliyor. Bu hakkın tesisi için gerekli evrakların temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor.Bu hak düzenlenirken intifa hakkı sözleşmesi de hazırlanıyor. İntifa hakkı sözleşme örneği aşağıda yer alıyor:
İntifa hakkı sözleşme örneği 2016...
BİR TARAFTAN: .......... : ........ oğlu, (Vergi No….)
DİĞER TARAFTAN: ............... : .......... oğlu (Vergi No….)
aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır.
........ ili ......... Mahallesi 150 ada 27 parsel sayılı 800 m2 miktarındaki bahçeli kargir apartmanın tamamı İbrahim YILDIZ adına kayıtlı iken;adı geçen malik bizzat hareketle bu taşınmazmalın kuru mülkiyetini üzerinde bırakarak intifa hakkını ................. TL bedel karşılığında, 10 sene müddetle ...........'e tanıdığını,intifa hakkı bedelini nakten tamamen ve paşinen aldığını,intifa hakkı lehtarı ................'de intifa hakkını yukarıda yazılı bulunan bedelle aynen kabul ettiğini ve adına tesçilini istediğini,bu taşınmazmalın bu güne kadar olan emlak vergilerinin ödenmesinden taraflarının müteselsilen sorumlu olduklarını,taraflarca devir ve temlik için gösterilen değerin bu taşınmazmalın emlak vergisi değerine yeniden değerlendirme oranı uygulanmak suretiyle bulunacak değerden düşük olmadığını, aksi halde aradaki fark için ödenmesi gereken harçların V.U.K. gereğince taraflarından cezalı olarak tahsil edilmesini kabul ettiklerini birlikte ifade ve beyan ettiler.
İntifa hakkı harç oranları 2016!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com