Alacaklı olan kişinin borcunu tahsil edememesi durumunda İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için başvuru yapabiliyor.Peki haciz talebi nasıl yapılır? işte haciz talep dilekçesi örneği..
Haciz talep dilekçesi örneği!
Alacaklı kişinin borcunun tahsili için İcra Memurluğuna müracaat etmesi gerekiyor.Başvurusu alınan kişinin borçlu olduğu kişiye tebligat gönderiliyor.Tebligatı alan borçlu bu duruma itiraz etmek isterse 7 gün içinde itiraz edebiliyor.Aksi halde 3 gün içinde haciz işlemleri başlıyor.
Haciz memuru eve katipleri yollayabiliyor ya da isterse kendi de haciz işlemini gerçekleştirebiliyor.Borçlu kimse evde yoksa haciz gıyabında yapılıyor.Haczedilecek mallar başka yerde ise haciz yapılmasını malların bulunduğu yerin icra dairesine hemen yazıyor.Resmî sicile kayıtlı malların haczi, takibin yapıldığı icra dairesince, kaydına işletilmek suretiyle doğrudan da yapılabiliyor.
Haczi yapan memur, borçlunun üzerinde para, kıymetli evrak, altın veya gümüş veya diğer kıymetli şeyleri sakladığını anlıyor ve borçlu bunları vermekten kaçınıyorsa, borçlunun şahsına karşı kuvvet uygulayabiliyor.
Haciz işlemi için İcra Müdürlüğüne yazılması gereken dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:
Haciz talep dilekçesi örneği..
T.C.
.....…... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
DOSYA NO: 2015/……….. ESAS
Alacaklı :
Vekili :
Borçlu :
Borç Miktarı : ………………………….. (Masraf ve Faizler hariç)
Konu : Gayrimenkul üzerine haciz yapılması talebidir.
Alacaklı Vekili geldi, Borçlu adına kayıtlı gayrimenkuller varsa bunların kaydına haciz konulması için TAKBİS ' ten sorgulanmasını ve tespit edilenlerin kayden haczini talep ederim, dedi.
..…/ ……/ 2015
Alacaklı Vekili
Av. …………………………….
Borçlu Bilgileri :
BORÇLU (AD VE SOYADI) :
TC NUMARASI :
BABA ADI :
ANA ADI :
DOĞUM TARİHİ :
DOĞUM YERİ :
Eve haciz gelirse ne alınır?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com