06 / 05 / 2024

Gayrimenkul sertifikası ile metrekare konut satışı!

 Gayrimenkul sertifikası ile metrekare konut satışı!

Gayrimenkul sertifikalarında değişiklik yapılması tebliği ile birlikte yatırımcılar metrekare metrekare alarak ‘daire biriktirebilecek’ veya sertifikayla bölüm satın alarak değerlenmesinden yararlanacak. İşte gayrimenkul sertifikası ile metrekare konut satışı...


Gayrimenkul sertifikası ile metrekare konut satışı!

Resmi Gazete’de 4 Ağustos tarihinde yayınlanan Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği’yle birlikte, TOKİ, belediyeler, İller Bankası ve özel şirketlerin, kentsel dönüşüm ve konut projelerinde bir metrekareye denk gelecek şekilde gayrimenkul sertifikası ihraç edebilmelerinin önü açıldı.


Gayrimenkul sertifikası ile ‘bir konutun tamamını satın alamayan’ vatandaşlar konutların 1, 5, 10 veya 20 metrekare büyüklüğünde satın alabilecek. Vatandaşlar, Borsa İstanbul’da işlem görecek gayrimenkul sertifikaları sayesinde, proje tamamlanıncaya kadar emlak fiyatlarında ortaya çıkacak değer artışından hissesi oranında pay alabilecek. 


Proje başlarken satışa çıkacak gayrimenkul sertifikasıyla, proje tamamlanana kadar işlem görecek. Bundan sonra sertifika sahipleri isterlerse sertifikanın o günkü değeri üzerinden kazancını alacak. İsterlerse de yeterli miktardaki sertifikalarını toplayıp o projeden daire sahibi olabilecek. Proje bittiğinde, elinde yeterli sayıda gayrimenkul sertifikası olmamasına rağmen daire almak isteyenler için sertifikalar peşinat olacak.


Örneğin bir kişi bir konut projesindeki bir dairenin 10 metrekaresine veya bir projedeki 100 daireye sertifika alarak ortak olabilecek.

Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası dönemi!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016