20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası dönemi!

Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası dönemi!

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) gayrimenkul sertifikaları esaslarında değişiklik içeren yeni tebliği Resmi Gazetede yayımlandı. Tebliğe göre kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası dönemi başlıyor...


Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası dönemi!

SPK'nın "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazetenin 4 Ağustos 2016 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Yeni tebliğde gayrimenkul sertifikalarına ilişkin genel esaslarda değişikliğe gidilirken, kentsel dönüşüm amaçlı projeler kapsamında ihraç edilecek gayrimenkul sertifikaları başlığı altında yeni bir bölüm eklendi.


Kentsel dönüşümde gayrimenkul sertifikası dönemi...


Kentsel dönüşüm amaçlı projelerde proje bedelinin tamamının gayrimenkul sertifikası ihracı ile finanse edilebilecek.Belediyeler, İller Bankası AŞ, TOKİ ve bunların bağlı ortaklık ve iştirakleri ile bu kuruluşların anlaşma yapacağı özel inşaat firmalarının ihraççı olabilmesine imkan sağlanacak.


Getirilen yeni sistemle gayrimenkul sertifikaları özel sektörün konut ve ticari alan projelerinde finansman kaynağı olarak kullanılabileceği gibi kentsel dönüşüm kapsamındaki projelerde de yeni bir finansman yöntemi olarak kullanılabilecek.


Sertifika ihracı kentsel dönüşüm projelerinin süresinde tamamlanmasına ve kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmaya katkı sağlayacağı gibi vatandaşlarımıza da kentsel dönüşüm projelerinde oluşan değer artış kazançlarına ortak olma fırsatı sunacak, faizsiz finansal ürünlerin ülkemizde yaygınlaştırılmasını ve sermaye piyasalarımızın gelişimini destekleyecek.


Sertifika ihraç aşamasına gelinene kadar, proje bazında gerekli izin ve onay süreçlerinin tamamlanması ve hak sahipleri ile gerekli anlaşmalarının yapılmış olması gerektiğini vurgulayarak, hazırlıkların tamamlanması ile ihraçların da başlamasının öngörüyor.

Gayrimenkul sertifikaları tebliği yayınlandı!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler