19 / 05 / 2024

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2015!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2015!

Satıcı ve alıcı arasında ileride herhangi bir anlaşmazlık çıkmaması için noterde yapılan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı ödeniyor.İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2015..


Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2015!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, satıcının taraflarca belirlenen bir bedel karşılığında taşınmazın satışını vermek,alıcının da bu taşınmazı satın almak ve bedelini ödemek konusunda tapu sicil memuru karşısında tarafların vaat ve taahhüt beyanlarını kapsayan sözleşme olarak ifade ediliyor.


İleride yapılacak olan asıl satışın yapılmasına dair ön sözleşmesi olan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin geçerli olması için bazı şekil şartlarına uygun olması gerekiyor.


Gayrimenkul satışı vaadi, geri alım ve alım sözleşmeleri, resmî şekilde düzenlenmedikçe geçerli olmuyor. 


Sözleşmenin tapu müdürlüğünde veya noterde yapılması gerekiyor. Önalım sözleşmesinin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmış olmasına bağlı oluyor. Bu sözleşmenin imzalanması mal sahibinin gayrimenkulü bir başkasına devretmesine engel oluyor.


Noterde düzenlenen gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi için noter harcı ödenmesi gerekiyor.Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı ne kadar?


Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2015 şu şekilde:


*Harçlar Kanununa ekli (4) sayılı Tarifenin 12 nolu Pozisyonu uyarınca sözleşmede yazılı bedel ile kayıtlı değerin yüksek olanından Binde Binde 6,83 oranında harç tahsili gerekiyor.


*Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret tahsil ediliyor.


*Satış vaadinin devrinde tesisinde ki harçlar ve vergiler alınır ancak eski şerhin terkini için ayrıca harç alınmıyor.


Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter masrafı 2016!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com