11 / 05 / 2024

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Alıcı ve satıcının karşılıklı olarak, satıcının satışını vermek,alıcının da taşınmazı satın almak ve bedelini ödemek için gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi yapılıyor.Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?


Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, bir gayrimenkulün satım sözleşmesinin yapılmasını isteme hakkı veren bir ön sözleşme olarak karşımıza çıkıyor.


Taraflar düzenledikleri ön sözleşme ile ana sözleşmenin akdedilmesini hüküm altına almak istiyor.Ön sözleşmenin akdedilmesi ile taraflardan biri yükümlülüğünü yerine getirmediği takdirde diğer tarafın ifayı talep hakkı doğuyor.


Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin temel geçerlilik şartlarından biri satış bedelinin sözleşmede belirlenmiş olması gerekiyor. Satış vaadi sözleşmesi ile belirlenen satış bedelinin ödenmesi ile vaad edilen taraf sözleşmeye dayanarak tapu iptali ve tescili isteğinde bulunabiliyor.


Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır? Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noterden mi olmalı? diyorsanız işte yanıtı..


Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin tapu müdürlüğünde veya noterde düzenlenmesi gerekiyor. Ön alım sözleşmesinin geçerli olması, yazılı şekilde yapılmış olmasına bağlı oluyor. Bu sözleşmenin imzalanması mal sahibinin gayrimenkulü bir başkasına devretmesine engel olmuyor.


Satıcı gayrimenkulü bir başkasına satmışsa, satış vaat edilen kişi vaat edene karşı bedelin iadesi için tazminat davası açabiliyor.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi örneği!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com