18 / 05 / 2024

Fuzuli işgal dava dilekçesi örneği!

Fuzuli işgal dava dilekçesi örneği!

Fuzuli işgali gerçekleştiren kimselere tahliye için taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile dava açılabiliyor. İşte fuzuli işgal dava dilekçesi örneği...


Fuzuli işgal dava dilekçesi örneği!

Fuzuli işgal, bir taşınmaz malın, sahibinin izin ve rızası olmayarak işgal etme; henüz boşaltılmamış veya herhangi bir suretle boşalan damlı bir yapıya, eylemli bir durum yaratarak kendiliğinden girme durumu olarak tanımlanıyor. 


Fuzuli işgalci için tahliye davası açılabiliyor. Tahliye davasına başvurulduğunda durumu ispat edecek belgeleri de elde bulundurmak gerekiyor. Evi kiraya verildiğinde yaptığınız kira sözleşmesini ve kira sözleşmesinde belirtilen kira bedelinin ödenmediğine dair ispatlı belgeleri sunduğunuzda o kişinin evinizi fuzuli işgal ettiğine karar veriliyor ve kişinin fuzuli işgal sebebiyle tahliyesine karar veriliyor.


Fuzuli işgal davasında görevli mahkeme Sulh Hukuk Mahkemeleri oluyor. Dava, taşınmazın bulunduğu yerin Mahkemesinde açılabiliyor. Fuzuli işgal dava dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor:


Fuzuli işgal dava dilekçesi örneği...


.......... SULH HUKUK MAHKEMESİNE

 

    

DAVACI        :.......

 

VEKİLLERİ     :.......

                                   

DAVALI        :.......                                  


KONU          :  FUZULİ İŞGAL NEDENİYLE EL ATMANIN ÖNLENMESİ VE FAZLAYA İLİŞKİN TALEP VE DAVA HAKKIMIZ SAKLI KALMAK KAYDIYLA ....... ECRİMİSİL TALEBİMİZ HK.


AÇIKLAMALAR   :1-Müvekkilimiz....... davalı .......ın maliki bulunduğu ....... adresindeki taşınmazı davalıdan satın almıştır.


2-Davalı maliki bulunduğu ve oturmakta olduğu taşınmazı müvekkilimize satarken evi boşaltacağını beyan etmiş bunun üzerine müvekkilimiz daireyi satın almıştır. Ancak davalı evi müvekkilimize sattıktan sonra evi boşaltmamış ve oturmaya devam etmiştir. Müvekkilimizin tüm uyarılarına rağmen de oturmaya devam etmekte ve bunun karşılığı olarak ta bir ücret ödememektedir.


3-Davalının söz konusu taşınmazı tahliye etmemesi nedeniyle müvekkilimiz mağdur olmuştur. Müvekkilimiz satın aldığı dairede davalının oturmasına izin vermemiştir. Bu durum karşısında müvekkilimiz satın almış bulunduğu daireyi ne kullanabilmekte ne de semeresinden faydalanabilmektedir.


4-Davalı fuzuli işgal olup haksız müdahalesinin önlenmesi için bu davanın açılması zorunluluğu doğmuştur.


YASAL NEDENLER : MK., HUMK. Ve İlgiliMevzuat


KANITLAR             : Tapu Kaydı, Tanıklar, Keşif ve Bilirkişi İncelemesi, Yasal ve Takdiri DiğerKanıtlar vs.


CEVAP SÜRESİ      : 10 Gündür


İSTEM SONUCU    :Arz edilen nedenlerle davalının haksız olan el atmasının önlenmesi ile fazlaya ilişkin talep ve dava hakkımız saklı kalmak kaydıyla taşınmazın haksız kullanımından dolayı müdahale tarihinden itibaren ....... ecrimisilin yasal faizi ile birlikte tahsiline, yargılama giderlerinin  davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.


 

DAVACI VEKİLİ

 .......

Fuzuli işgal ne demek?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com