Konut kredisi borcu tamamen bittikten sonra taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması için fek yazısı alınıyor.Fek yazısı talebi için dilekçe yazılması gerekiyor.İşte fek yazısı talep dilekçesi örneği..
Fek yazısı talep dilekçesi örneği!
Konut kredisi alarak ev sahibi olan vatandaşların konutlarına banka tarafından ipotek konuluyor.Bankalar alacağını teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor.
Kredi borcunun hepsinin bitmesi halinde taşınmaz üzerinden ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısının alınması gerekiyor.
İpotek fek yazısı ilgili banka tarafından veriliyor. İlgili bankadan ipotek fek yazısı alınması ile ev üzerinde ki ipotek kaldırılmış oluyor. Yasal bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için banka, tüketiciden ücret talep edebiliyor. Ücret bankadan bankaya değişibiliyor.
İpotek fek yazısı için yazılması gereken talep dilekçe örneği aşağıda yer alıyor..
Fek yazısı talep dilekçesi örneği..
T.C.
ANKARA
... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
Dosya No: ……… /………
TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE
………………(Şehir)
İLGİ: a) …./…./….. tarih ve ….. sayılı yazımız.
b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabi yazınız
ALACAKLI:
VEKİLİ :
BORÇLU :
İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.
Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur.
NOT: ...................................
İcra Müdür Yrd.
...............
Fek yazısı kaç günde alınır?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com