04 / 05 / 2024

Ev kiralamada emlakçı komisyonu 2016!

Ev kiralamada emlakçı komisyonu 2016!

Emlakçı komisyon oranları alım satım ve kiralama işlemlerinde farklı oranlarda tahsil ediliyor. İşte ev kiralamada emlakçı komisyonu 2016...


Ev kiralamada emlakçı komisyonu 2016!

Taşınmaz malların alım satım veya kiralama işlemlerini emlakçı aracılığı ile yapan kişiler, emlakçıya belli oranlarda komisyon ödemeyi de kabul etmiş oluyor. 


Tarafların aralarında yaptığı anlaşmanın sözleşmede de belirtilmesi gerekiyor. Emlakçılar, sözleşmesiz hizmet veremiyor.


Aynı zamanda emlakçılar, yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edemiyor bve kapora alma konusunda da kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamıyor.


Anlaşmanın da sağlanması ve sözleşmenin de kurulması durumunda emlakçı komisyona hak kazanmış oluyor.Emlakçı komisyon oranları satış ve kiralama işlemlerinde farklı şekilde ve farklı oranlarda tahsil ediliyor. Peki ev kiralamada emlakçı komisyonu ne kadar 2016? diyorsanız işte yanıtı...


Kiralama işlemlerinde emlakçı komisyonu yalnız kiracıdan alınıyor. Komisyon 1 yıllık kira bedeli üzerinden hesaplanıyor. 2016 yılı ev kiralama emlakçı komisyonu şu şekilde:


Kiralam işlemlerinde;

Yalnız kiracıdan,

Bir defaya mahsus olmak üzere,

Kontrat süresi ne olursa olsun,

1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV alınıyor.

Emlakçı komisyon sözleşmesi nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com