21 / 09 / 2024

Ev kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Ev kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Ev kira sözleşmesi taşınmaz mallar için kiracı ve ev sahibi tarafından imzalanan anlaşma olarak karşımıza çıkıyor.Peki ev kira sözleşmesi nasıl yapılır?


Ev kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ve ev sahibinin aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalamaları gerekiyor.


Ev kira sözleşmesi kanunen; kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor.


Sözleşme noter huzurunda imzalanabildiği gibi, taraflar arasında da imzalanabiliyor.Noterde imzalanan sözleşme ileride sorun çıkmaması açısından daha yararlı oluyor.


Ev kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Söz konusu ev kira szöleşmesinde; kiralanan taşınmaza dair bilgiler; kiralama işlemine dair bilgiler; kiraya verene dair bilgiler ve kiracıya dair bilgilere yer veriliyor. Peki ev kira sözleşmesi nasıl yapılır?


Ev kira sözleşmesinde bulunması gereken bilgiler aşağıda sıralanıyor:


Ev kira sözleşmesi örneği 2015..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih 

Kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com