29 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı ile ev sahibi arasında yapılacak olan sözleşme noter önünde gerçekleşiyorsa,noter ücretinin ödenmesi gerekiyor.Peki kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?İşte kira sözleşmesi noter ücreti..


Kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmeleri imzalanıyor.Kira sözleşmesi taraflara bir takım sorumluluklar yüklüyor.Kiracı ve ev sahibi böylelikle ileride oluşabilecek sorunları önlemiş oluyor.


Kira sözleşmelerinde yer alması gereken bilgiler şu şekilde:Dairesi Mahallesi, Cadde/Sokağı, Numarası,Kiralananın Cinsi,Kiralayan Adı Soyadı, Kiralayanın T.C. Kimlik No,Kiralayanın adresi,kiracının adı soyadı,kiracının T.C. Kimlik no,kiracının Adresi,akdin başlangıç Tarihi,Akdin Süresi,Yıllık Kira Bedeli,aylık Kira Bedeli,kira Bedelinin Ödeme Şekli,Kiralananı Kullanım şekli, kiralananın Durumu, kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar,İmzalardır.


Gayrimenkul kiralaması için yapılan Kira sözleşmesinin noterde imzalanması gibi bir zorunluluK bulunmuyor. Ancak sözleşmesinin ispat gücünü artırmak ve ileride sorun yaşamayı önlemek isteyen kimseler kira sözleşmesini noter huzurunda imzalayabiliyor.


Kira sözleşmesi noter ücreti ne kadar?


Kira sözleşmesi noterde imzalnırsa  belli oranlarda noter harcı ödenmesi gerekiyor.Noter ücreti her sene değişiklik gösterebiliyor.


Muayyen bir meblağı ihtiva eden her nevi senet, mukavelename ve kağıtlardan beher imza için(Binde 1,13). Bütün imzalar için bu suretle alınacak harcın toplam miktarı (57,60 TL)'den az, (29.610,20 TL)'den çok olamıyor.


Buna göre, kira sözleşmesi için binde 1,13 oranında noter harcı ödenmesi gerekiyor.



Kira sözleşmesi feshi ihbar süresi!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com