29 / 04 / 2024

Elektrik faturalarına sayaç okuma sınırı!

 Elektrik faturalarına sayaç okuma sınırı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), tarafından yapılan düzenleme ile elektrik sayaç okuma sınırı geldi. Peki Elektrik faturalarına sayaç okuma sınırı ne olacak?


Elektrik faturalarına sayaç okuma sınırı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik kullanımında, mevzuatın gerektirdiği özel haller dışında, tüketiciye aynı dönem için birden fazla fatura gelmesinin önüne geçmek için düzenlemeye gitti.


Yapılan düzenleme ile elektrik sayaç okuma sınırı da geldi. Peki Elektrik faturalarına sayaç okuma sınırı ne olacak? 


Elektrik sayaç okuma süresi 35 günü geçmeyecek şekilde sınırlandırıldı. Bundan böyle elektrik dağıtım şirketleri sayaçları periyodik olarak 25 ile 35 günü kapsayacak süreçte okuyup işlem yapacak.


Ayrıca elektrik tüketim miktarının tespiti, okuma ve fatura dönemlerine ilişkin ön ödemeli sayaç kullanılması gibi haller dışında, ödeme bildirimine esas fatura dönemi, aylık olarak veya bir yılı geçmemek üzere daha uzun dönemlerle perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşmada belirlenecek.


Perakende Satış Sözleşmesi kapsamında; aynı ay içinde enerjinin borçtan dolayı kesilmesi, sözleşmenin sona ermesi veya feshi veya tedarikçi değişikliği nedeniyle yapılacak faturalamalar gibi mevzuatta özel olarak tanımlanan haller dışında, birden fazla faturalama yapılamayacak.

Elektrik faturasını taksitle ödeme!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com