28 / 03 / 2024

Aboneler elektrik faturasını sorgulatıyor!

Aboneler elektrik faturasını sorgulatıyor!

EPDK'nın elektrik faturalarını kontrol etmek için geliştirdiği sistem, abonelerin faturalarına kuşkuyla yaklaştığını ortaya koydu. EPDK’nın sistemi hizmete verdiği gün, on binlerce abone faturasını sorgulamak için siteye akın etti


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), elektrik faturalarını kontrol etmek için geliştirdiği sistem, abonelerin faturalarına kuşkuyla yaklaştığını ortaya koydu. EPDK’nın sistemi hizmete verdiği gün, on binlerce abone faturasını sorgulamak için siteye akın etti. Sistem, yoğun girişler nedeniyle hizmet veremez duruma düştü. Kurum TÜBİTAK ile temasa geçti ve 6 dolayında uzman EPDK ile temasa geçti; saatler süren çalışmadan sonra sorun çözüldü. EPDK bünyesindeki bilişim uzmanlarından bir grup gece boyunca nöbet tuttu. EPDK’nın geçen hafta hizmete verdiği resmi internet sayfasında yer alan fatura sorgulama modülü, abonelerin şikâyetlerine çözüm üretmeyi hedefliyor. EPDK’ya, abonelerden dağıtım şirketleriyle ilgili gelen şikâyetler üç konuda yoğunlaşıyor. Birinci sırada elektrik kesintileri geliyor. Abonelik hizmetleri (açmakapama, hat bağlantı, arızalara müdahale) ikinci sırada yer alıyor. Faturalar da abone şikâyetlerinde önemli yere sahip.


‘BENDEN 60 KURUŞ FAZLA ALMIŞLAR’ DİYE EPDK’YA BAŞVURDU


Aboneler, EPDK’nın sistemine abonelikle ilgili istenen bilgileri girerek, faturalarını hesaplamaya başladı. Dağıtım şirketinin fazla tahsilat yaptığını düşünen aboneler, EPDK’ya başvuruda bulunuyor. Bir abone, “Benden 60 kuruş fazla tahsil edilmiş” diyerek EPDK’ya şikâyetçi oldu.


HaberTürk