15 / 05 / 2024

Deprem sigortası yaptırmak zorunlu mu?

Deprem sigortası yaptırmak zorunlu mu?

Olası bir deprem ihtimaline karşı konutların güvence altına alınması amacıyla yapılan sigortaya deprem sigortası adı veriliyor. Peki deprem sigortası yaptırmak zorunlu mu?


Deprem sigortası yaptırmak zorunlu mu?

Meydana gelebilecek depremlerin vereceği maddi zararların güvencesi için yapılara deprem sigortasının yapılması gerekiyor. DASK, muhtemel bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor.


Deprem sigortası başvurusu için gereken belgelerle size en yakın DASK poliçesi düzenleyen sigorta acentesine gitmeniz yeterli oluyor. 


DASK olarakta bilinen deprem sigortası yıllık olarak düzenleniyor. DASK poliçe süresinin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor. Peki deprem sigortası yaptırmak zorunlu mu? diyorsanız işte yanıtı..


23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler ile doğal afetler nedeniyle Devlet tarafından yaptırılan veya sağlanan kredi ile yapılan meskenler zorunlu deprem sigortasına tâbi oluuyor.


Yukarıda belirtilen binalar ve bağımsız bölümler için malikler veya intifa hakkı sahipleri tarafından zorunlu deprem sigortası yaptırılıyor ve bu sigorta her yıl yenileniyor.

Deprem sigortası ne kadar 2015?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com