29 / 04 / 2024

DASK yenileme süresi!

DASK yenileme süresi!

Meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olan DASK'ın yapılması devlet tarafından zorunlu tutuluyor.Peki DASK ne zaman yenilenir?İşte DASK yenileme süresi..


DASK yenileme süresi!

Deprem kuşağında ve sürekli risk altında bulunan Türkiye'deki binaları depremin olası zararlarından korumayı amaçlayan DASK,tüm binalar için gerekli olmasının yanı sıra devlet tarafından yaptırılması şart koşulan bir sigorta türü olarak tanımlanıyor.


Açılımı Doğal Afet Sigortaları Kurumu olan DASK'ın yaptırılmadığı, bir gayrimenkulün satışı, kiralaması yapılamadığı gibi, elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvuruları da onaylanmıyor.


DASK'a dahil olmak için başvuru sırasında gerekli olacak bilgi ve belgelerle DASK poliçesi düzenleyen bir kuruma gitmek gerekiyor.


DASK'ın fiyatlarının belirlenirken deprem sonrasında alabilecek en yüksek limiti belirleyen sigorta bedeli bir diğer deyişle teminat tutarının bulunması gerekiyor. Belirlenen teminat tutarı, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK sigorta ücreti de bulunmuş oluyor.


Dask'ı ev sahibi de kiracı da yaptırabiliyor. Ancak, DASK, kiracı tarafından kendi adına yaptırılamıyor. Kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırabiliyor. Peki "DASK ne zaman yenilenir?" diyorsanız işte yanıtı..


Zorunlu Deprem Sigortası olarakta bilinen DASK süresi bir yıl olarak belirleniyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor.

DASK kaç lira 2015?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com