16 / 05 / 2024

DASK yenileme nasıl yapılır?

DASK yenileme nasıl yapılır?

DASK deprem sigortasının süresi bir yıl olarak biliniyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi bitmeden yenilenmesi gerekiyor.Peki DASK yenileme nasıl yapılır?


DASK yenileme nasıl yapılır?

Depremden sonra meydana gelen maddi zararların kısa sürede giderilmesi için DASK yaptırılıyor.DASK, Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun kısa adı olarak biliniyor.


DASK sigortası zorunlu bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Afet Sigortaları Kanunu’na göre, DASK sigortası yaptırmayanlar devletin sunduğu konut kredisi ve depremde binanın zarar görmesi durumunda yapılan yardımdan faydalanamıyor.


Ayrıca evin elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinde de DASK olmadığında onay alamıyor. Bu işlemleri yaptırmaya gittiğinizde sizden zorunlu deprem sigortası yaptırdığınıza dair belge isteniyoe. Bu işlemlerin yapılması için Dask yapılması zorunlu tutuluyor. 


DASK senelik olarak düzenleniyor ve süresi bittiğinde yenilenmesi gerekiyor.Peki DASK yenileme nasıl yapılır?


1/3/2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, poliçe süresinin sonunda sigortanın en geç 30 gün içinde yenilenmesi durumunda, yenilenen poliçe için yukarıdaki tarife fiyatları üzerinden birinci yenilemede %10, ikinci yenilemede %20 oranında indirim yapılır. İkinci yenileme sonrası yapılan müteakip yenilemelerde %20 oranı korunuyor.


Herhangi  bir yetkili acente ve banka şubesinden yenileme yaptırılabiliyor.


Poliçenin, süresi bitmeden önceki 60 gün içerisinde, poliçeyi düzenleyen acenteye başvurularak yenilenmesi mümkün oluyor.

DASK kimler yaptırmalı?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com