29 / 04 / 2024

DASK sigortasını kimler yapabilir?

DASK sigortasını kimler yapabilir?

DASK sigortası,olası bir deprem felaketinden sonra, sigorta sahiplerinin hayatlarına kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmelerini amaçlıyor.Söz konusu sigortanın yapılması için başvuru yapmak gerekiyor.Peki DASK sigortasını kimler yapabilir?


DASK sigortasını kimler yapabilir?

DASK devlet tarafından yaptırılması zorunlu tutulan bir sigorta olarak karşımıza çıkıypr.Açılımı Doğal Afet Sigortaları Kurumu olan DASK'ın yaptırılmadığı, bir konut ya da iş yerinin satışı, kiralaması yapılamadığı gibi, elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelik başvuruları da onaylanmıyor.


Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konuta mutlaka Dask sigortası yaptırmak gerekiyor.Dask sigortasının depremden sonra insanların hayatlarına kaldığı yerden devam etmesi için depremin yarattığı maddi zararların karşılanması için yapılması zorunlu tutuluyor.


DASK sigortası senelik olarak düzenleniyor.Senelik deprem sigortası bedelleri ise, konutun yer aldığı deprem bölgesine ve konutun bulunduğu yapının yapısal özelliklerine göre belirleniyor. Peki DASK sigortasını kimler yapabilir?


Dask Sigortasını ev sahibi de kiracı da yaptırabiliyor. Fakat, Zorunlu Deprem Sigortası, kiracı tarafından kendi adına yaptırılamıyor. Kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırabiliyor. 


Zorunlu deprem sigortası başvurusu, DASK için gereken belgelerle size en yakın DASK poliçesi düzenleyen sigorta acentesine gitmeniz yeterli oluyor. 


* DASK Çağrı Merkezi: 0 (212) 368 0 800

* DASK'ın internet sitesi

* Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi düzenleyen sigorta acentesine başvurulabiliyor.

* DASK poliçesi düzenleyen sigorta acentaları

* DASK poliçesi düzenleyen bankalar

DASK yaptırmak için neler gerekli?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com