02 / 05 / 2024

Bedelsiz tapu devir masrafı 2016!

 Bedelsiz tapu devir masrafı 2016!

Gayrimenkul tapuları bedelli olarak devredilebildiği gibi, bedelsiz de devredilebiliyor. Tapu dairesinde yapılan bedelsiz tapu işlemi için belli oranlarda masraf ödemek gerekiyor. İşte bedelsiz tapu devir masrafı 2016...


Bedelsiz tapu devir masrafı 2016!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri bağlı oldukları tapu dairesinde yapılıyor. Satıcıdan alıcıya devir yapılabilmesi için tarafların gerekli belgeleri vermeleri ve tapu harcını ödemeleri gerekiyor.


Gayrimenkul tapuları bedelli olarak devredilebildiği gibi, bedelsiz de devredilebiliyor. Bedelsiz olarak tapu devri yapabilmek için reşit olunması ve akıl sağlının yerinde olması gerekiyor. Aksi takdirde reşit olmayan kişiler, zihinsel özürlüler, reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, kanuni temsilcilerinin izni olsa dahi bağış yapamıyor.


Tapu hibesi olarakta bilinen bedelsiz tapu devri, gerekli belgelerin temin edilerek tapuya başvurulması ve hesaplanan masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki 2016 bedelsiz tapu devri masrafı ne kadar? 


Bedelsiz tapu devir masrafı 2016...

Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranındaki harç ödemesinin yapılması gerekiyor


Ayrıca taşınmaz malın varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestirilir. 3. Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınır. 


Hisse devri masrafı 2016!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com