28 / 04 / 2024

Apartmanda gürültü yasağı saatleri!

 Apartmanda gürültü yasağı saatleri!

Bir apartmanda yaşayan sakinlerin, refah bir yaşam için gürültü saatlerine özen göstermeleri gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yasağı saatleri nedir? diyorsanız işte yanıtı...


Apartmanda gürültü yasağı saatleri!

Komşuluk hukukuna göre, apartmanda yaşayan maliklerin birbirlerine karşı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Sorumlulukların yerine getirilmemesi halinde ise apartmanda problemler yaşanabiliyor. 


Apartmanda yaşanan en büyük problemlerden biri de  gürültü oluyor.Bir apartmanda yaşayan sakinlerin, refah bir yaşam için gürültü saatlerine özen göstermeleri gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yasağı saatleri nedir? diyorsanız işte yanıtı...


Apartmanda gürültü yasağı saatleri şu şekilde:

- Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılması zorunludur.

- Mesai günlerinde öğleyin saat 13 ile 15 arasında (öğle istirahatı) ve geceleri saat 19:00 – 07:00 gürültülü hareketler yasaktır.

- Pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul edilir.

- Mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses aygıtlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılır.


Yönetmelikler, göre komşu ile yaşanan sorunun ilk olarak bir saygı çerçevesi içerisinde karşılıklı görüşülerek giderilmesi yönünde telkinde bulunuyor. Ancak bu yöntem ile sonuç alınamaması durumunda yasal sürece geçiliyor. Yapılan şikayetler sonrasında, kat malikleri kurulu gayrimenkulün devri için "gürültü" sorunları devam ediyorsa, Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunulabiliyor.


Gürültü yapan komşunun daire sahibi değil de kiracı olması durumunda da aynı süreç uygulanıyor.

Apartmanlarda gürültü cezası 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com