28 / 04 / 2024

Apartmanda gürültü yapanlar nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü yapanlar nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü sorunu yaşayan kimseler şikayetlerini, mahkemeye başvuruda bulunarak yapabiliyor. Peki apartmanda gürültü yapanlar nereye şikayet edilir? diyorsanız işte yanıtı...


Apartmanda gürültü yapanlar nereye şikayet edilir?

Apartman Gürültü Yönetmeliği 'ne göre, her türlü gereksiz gürültüden kaçınılması zorunlu olurken; Pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul ediliyor ve bu günlerde gürültülü davranışlardan kaçınılması gerekiyor.


Ayrıca, mekanik ve elektronik müzik aletlerinin ve ses cihazlarının sesi genel olarak sadece odanın içinde duyulacak kadar açılması gerekiyor.


Mesai günlerinde apartman gürültü saatleri kapsamında; öğleyin saat 13 ile 15 arasında (öğle istirahatı) ve geceleri saat 19:00 – 07:00 gürültülü hareketler yasaklanıyor. Apartmanda gürültü sorunu yaşayan kimseler şikayetlerini, mahkemeye başvuruda bulunarak yapabiliyor. Peki apartmanda gürültü yapanlar nereye şikayet edilir? diyorsanız işte yanıtı...


Gürültü yasaklarına uymayan komşular Sulh Hukuk Mahkemesine şikayet edilebiliyor. Dava sonucunda gürültü niteliğine göre farklı yaptırımlar uygulanıyor.Apartman gürültüsü şikayet dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor: 


Apartman gürültüsü şikayet dilekçesi örneği:


.............. SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


DAVACI : (Yönetici Adı Soyadı,Adresi)

DAVALILAR  : (Kat Malikinin Adı-Soyadı,Adresi)

KONUSU : Kat maliki bulunan davalının bağımsız bölümünün .................... (çekilmez hal yazılır) ................ sebebiyle mülkiyet hakkının devri.


OLAY : Yöneticisi: bulunduğum ...............ili.............. ilçesi ................ mahallesi.............. caddesi .............sokakta ............ ada........... parselde bulunan...... kapı numaralı apartmanın...... nolu bağımsız bölüm maliki olan davalının, ................ (çekilmez hal yazılır) ............... sebebiyle, bağımsız bölümünün diğer kat maliklerine arsa payları oranında mülkiyet hakkının devredilmesi için işbu dava açılmış bulunmaktadır. Diğer kat maliklerinin ad ve soyadları ile arsa paylarını gösteren liste ile yönetici olarak bu davayı açmama yetki veren Kat malikleri kurulunun kararı dilekçe ekinde sunulmuştur.


HUKUKİ DAYANAK: Kat mülkiyeti kanunu Madde 25 ve ilgili mevzuat.


DELİLLER : Tapu sicil kaydı,yönetim planı,kat malikleri kurulu kararı,ihtarname ve diğer deliller.


SONUÇ VE İSTEK : Davalı kat malikinin.......nolu bağımsız bölümünün dava tarihindeki değeri kendisine ödenmek kaydıyla, mülkiyetinin diğer kat maliklerine arsa payları oranında devredilmesini ve yargılama giderlerinin davalıya Ödettirilmesini arz ve talep ederim.


Tarih...../...../.......


Davacı(Adı-Soyadı,İmza)


EKLER :

1- Kat maliklerinin,adı soyadı ve arsa payları listesi.

2- Yöneticiye dava açma yetkisi veren kat malikleri kurulu kararı

Apartmanlarda gürültü cezası 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com