19 / 05 / 2024

Apartman yönetimini nereye şikayet edebilirim?

Apartman yönetimini nereye şikayet edebilirim?

Apartman yönetiminin görevlerini yerine getirmesi gerekiyor.Aksi takdirde apartmandakiler tarafından şikayet edilebiliyor.Peki "apartman yönetimini nereye şikayet edebilirim" diyorsanız işte yanıtı..


Apartman yönetimini nereye şikayet edebilirim?

Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması zorunlu tutuluyor. Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumunda oluyor.

Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor.Her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır yönetici atanıyor ve eski yönetici tekrar atanabiliyor. 

Apartman yöneticisinin yerine egtirmesi gereken görevler bulunuyor.Bu görevler şu şekilde sıralanıyor:

*Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi,

*Anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması,

*Anagayrimenkulün sigorta ettirilmesi,

*Anagayrimenkulün yönetimiyle ilgili diğer bütün ödemelerin kabulü, yönetim dolayısiyle doğan borçların ödenmesi ve kat malikleri tarafından ayrıca yetkili kılınmışsa, bağımsız bölümlere ait kiraların toplanması,

*Anagayrimenkulü ilgilendiren bir sürenin geçmesinden veya bir hakkın kaybına meydan vermiyecek gerekli tedbirlerin alınması,

*Topladığı paraları ve avansları yatırmak ve gerektiğinde almak üzere muteber bir bankada kendi adına ve fakat anagayrimenkulün yönetici sıfatı gösterilmek suretiyle, hesap açtırılmasıdır.

Apartman yönetimi bazen görevlerini yerine getirmeyebiliyor.Peki "apartman yönetimini nereye şikayet edebilirim" diyorsanız işte yanıtı..

Apartman yönetiminin görevini yerine getirmemesi durumunda konu ile ilgili ilk olarak denetçilerin yönetime uyarıda bulunması gerekiyor. Yapılan uyarıdan sonra Genel Kurul'da alınan kararların yerine getirilmemesi durumunun devam ediyorsa, kat malikleri yöneticinin görevlerini ihmal ettiği gerekçesi ile ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine dava açabiliyor.

Apartman yönetimi aidat öder mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com