02 / 05 / 2024

2016 yılı emlak vergisi oranları!

2016 yılı emlak vergisi oranları!

Türkiye sınırları içerisinde mesken, işyeri, arsa veya arazisi olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki 2016 emlak vergisi ne kadar? İşte 2016 yılı emlak vergisi oranları...


2016 emlak vergisi ne kadar?

Evi, işyeri, arsa veya arazisi olan kişiler her yıl emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi taşınmazın bağlı olduğu ilçe belediyesine ödeniyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Ayrıca, emlak vergisi oranları büyükşehirde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Peki 2016 emlak vergisi ne kadar? İşte 2016 emlak vergisi oranları...


Emlak vergisi oranları 2016...

Konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.


1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malların bağlı olduğu belediyeye yapılıyor.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.

Emlak vergisi ödeme takvimi 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com