25 / 04 / 2024

2016 emlak vergisi ne kadar?

2016 emlak vergisi ne kadar?

Belediyelere ödenen emlak vergisi, büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Peki 2016 emlak vergisi ne kadar? diyorsanız işte emlak vergisi oranları 2016...


2016 emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi, ev, işyeri gibi gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Evi, işyeri, arsa ve arazisi olan kimseler bu vergi borcunu yılda iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor.


İlk taksit ödemelerinin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldığı vergide ikinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. Ödenecek vergi tutarı taşınmazın değeri ve emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Belediyeye ödenen emlak vergisi, büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.Gayrimenkuller için ödenecek emlak vergisi bedeli, taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanmasıyla tespit ediliyor. Peki 2016 emlak vergisi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...


2016 emlak vergisi oranları...

*Konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


*İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


*Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.

Emlak vergisi ödemeleri 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com