26 / 04 / 2024

2015 yılı emlak vergisi muafiyeti!

 2015 yılı emlak vergisi muafiyeti!

Arsa,arazi,mesken ve dükkan sahiplerinin iki eşit taksit şeklinde emlak vergisini ödemesi gerekiyor.Ancak bazı taşınmaz sahipleri emlak vergisine tabi olmuyor.İşte 2015 yılı emlak vergisi muafiyeti..


2015 yılı emlak vergisi muafiyeti!

Tüm arsa,arazi,işyeri ve ev sahiplerinin ödemesi gereken vergilerin başında emlak vergisi geliyor.vergiyi taşınmaz malın kullanıcıları değil,taşınmaz malın sahipleri ödüyor.


Yılda iki eşit taksit şeklinde ödenmesi gereken emlak vergisinde ilk taksit döneminin sonuna geliniyor.1 Haziran tarihinde ilk taksiti bitecek olan vergi için son 3 gün bulunuyor.İkinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.


Emlak vergisinden muaf olan taşınmaz sahipleri de bulunuyor.

Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisinden muaf olunabilmesi için aranan ilk şart, 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmak, bu meskenin yanı sıra herhangi bir yazlık, dağ evi gibi bir başka meskene sahip olmamak bulunuyor.


Diğer şartlar ise şu şekilde sıralanıyor. Tek mesken şartını yerine getiren aşağıdaki özelliklere sahip kişiler sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabiliyor.


-Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

-Emekliler

-Hiçbir geliri olmayanlar

-Ev hanımları

-Şehit yakınları

-Dul ve yetimler

-Engelliler

-Öğrenciler

-Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Muafiyet şartlarını taşıyan kişilerin form doldurarak belediyeye vermeleri gerekiyor.Aksi haldeform doldurup bildirim yapılmazsa vergi yükümlüsü olarak görünüyor.


Emlak vergisinden muaf olan olduğundan habersiz olan kişilerin fazladan ödedikleri verginin iadesi de mümkün oluyor.

Emlak vergisinden muaf olmak için gerekli belgeler!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com