17 / 05 / 2024

2015 veraset ve intikal vergisi beyannamesi!

2015 veraset ve intikal vergisi beyannamesi!

Veraset yolu ile meydana gelen intikallerde intikal eden menkul ve gayrimenkullerin değerleri toplamı istisna haddi altında kalsa dahi beyanname verilmesi zorunlu oluyor.İşte 2015 veraset ve intikal vergisi beyannamesi..


2015 veraset ve intikal vergisi beyannamesi!

Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinde bulunan kişilere ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabi oluyor. 

Türkiye Cumhuriyeti tabiiyetindeki bir şahsın Türkiye hudutları dışında bulunan malını veraset tarikıyle veya sair suretle ivazsız bir tarzda iktisabeden ve Türkiye'de ikametgahı olmıyan ecnebi şahıs bu vergi ile mükellef olmuyor. 

Veraset ve intikal yolu ile sahip olunan gayrimenkuller için beyanname verilmesi gerekiyor. Veraret ve İntikal Vergisi beyannamesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye veriliyor.  

Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesine eklenecek bazı belgeler de bulunuyor.Bu belgeler şu şekilde:Veraset ilamının aslı veya onaylı örneği,Ölenin oturduğu yerdeki muhtardan alınacak ilmuhaber,Bankadaki paralar için faizli bakiyeyi gösterir bankadan alınacak belge,araba için ruhsat fotokopisi,tapu fotokopisi,emlak  vergi değerini gösterir belediye veya ilgililerden alınacak belge,silah ve başka malların ruhsat fotokopisi,hisse senedi ve ilmuhaber fotokopileri,indirilmesi talep edilen borç ve masraflara ait belgeler ve ticari bilanço ve gelir tablosudur.Veraset ve intikal vergisi beyannamesi örneği ise aşağıda yer alıyor:

Veraset ve İntikal Vergisi beyannamesi örneği 2015..

 ..................

 V.D.KODU

1…………………………………  İNTİKALİN ŞEKLİ(*)

Vergi Dairesi Müdürlüğüne

Veraset 

İvazsız İntikaller 

2…………………………………………İl-İlçe 

3……………………………………………Olay Kayıt ve Hs. Def. Sıra No.

(Vergi Dairesince Doldurulacaktır.) 

Tablo 1: ÖLENİN VEYA İVAZSIZ İNTİKALDE BULUNANIN

1. Vergi Kimlik Numarası(**)

2. Soyadı / Unvanı

3. Adı

4. Baba Adı

5. Mesleği/Faaliyeti

6. Ölüm Yeri ve Tarihi

7. İvazsız İntikalin Meydana Geldiği Yer ve Tarih

8. İkametgah veya İşyeri Adresi

Mahalle:

Cadde/Sokak:

Kapı No:

Daire No:

İl/İlçe:

Posta Kodu:

Tablo 2: MÜKELLEFLERİN

Vergi Kimlik No(**)

Adı Soyadı / Unvanı

AkrabalıkDerecesi

Doğum Tarihi

İkametgah veya İşyeri Adresi /Telefon No.

İMZA

(*) İntikal hangi şekilde meydana gelmiş ise ilgili haneye (x) işareti konulacaktır. 

(**) T.C. vatandaşı olan gerçek kişilerde T.C. kimlik numarası, yabancı kimlik numarası bulunan yabancı gerçek kişilerde yabancı kimlik numarası yazılacaktır. 

Veraset ve intikal vergisi ödenmezse ne olur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com